Wat maakt maine coons zo speciaal?

Ze is een kalme en aanhankelijke zachtaardige reus. De maine coon staat bekend om zijn grote formaat en dikke dubbele vacht van lang haar die zeer geschikt is voor de strenge winters in Maine, de staat waaruit ze afkomstig zijn. Ontspannen en ontspannen, Maine Coons zijn niet overdreven afhankelijk, maar ze zijn mensgericht. Een van de meest unieke eigenschappen van Maine Coon-katten is hun grootte.

Het is waar dat de grootte van Maine coon-katten heeft bijgedragen aan de algehele populariteit ervan. Ze zijn een van de grootste, zo niet de grootste, rassen van gedomesticeerde katten, Ze kunnen zo groot worden dat verschillende Maine Coon-katten erkenning hebben gekregen voor hun grootte. De grootte van Maine Coon-katten heeft hen de bijnaam „zachte reuzen” opgeleverd. Maine Coon-katten zijn reuzen in grootte; maar ze zijn ook reuzen in persoonlijkheid.

Het zijn zulke liefhebbende katten; vandaar de 'zachtaardige' en 'zachte reuzen'. Ze zijn erg vriendelijk en houden van gezelschap. Maine coons worden vaak aangezien voor bobcats en zijn enorme katten met gespierde lichaamsbouw. Een van de grootste gedomesticeerde kattenrassen, deze schatjes kantelen de weegschaal met ongeveer 4-8 kg (9-18 lbs).

Als je niet zo zeker weet hoe je een Maine Coon-kat moet adopteren, zorg ervoor dat je mijn artikel over Maine Coon Adoption leest. De Maine Coon heeft een dikke vacht die waterbestendig is, wat betekent dat zwemmen hun huid niet zo snel nat maakt als andere katten. Deze ruige delen houden het onderlichaam van een Maine Coon warm wanneer hij op ijs of sneeuw zit of loopt. Nadat Maine Coon Adoptions zijn activiteiten had gesloten, zodat hun oprichter kan genieten van een welverdiend pensioen, zette Cat Town zich in om alle katten te helpen die nog onder hun hoede zijn, evenals alle katten die door hun adoptanten zijn teruggebracht, voor de rest van het leven van de kat.

Hoewel het veilig is om te zeggen dat elke soort kat uniek is op zijn eigen manier, hebben Maine Coons verschillende speciale manieren waarop ze opvallen, met hun majestueuze manen, bossige staarten en grote gestalte. Genetische tests suggereren dat de Maine Coon een afstammeling is van zowel de Noorse boskat als een mysterieus uitgestorven gedomesticeerd ras, dus het is waarschijnlijk dat de Vikingen verantwoordelijk zijn. Misschien komt het door hun dichte, vochtafstotende jassen, maar om de een of andere reden houden de meeste Maine Coons van water. Fans van Maine Coon denken dat de extra tenen de katten helpen door sneeuw te klappen, muizen te vangen en beter op schepen rond te klimmen dan de gemiddelde kat.

Bij het bespreken van het unieke karakter van Maine Coon-katten, wenden de meeste mensen zich tot hun onderscheidende fysieke kenmerken. Bijvoorbeeld, massief oranje, zilver, goud en wit zijn enkele van de zeldzaamste Maine Coon-kleuren, omdat ze het moeilijkst te kweken zijn. Voordien speculeerden mensen dat Maine Coons werden gemengd met wasbeer (biologisch onmogelijk) of de Noorse boskat. De extra tenen dienden Maine Coons goed in de strenge winters van Maine, omdat het hun poten breder maakte, zodat het gemakkelijker was om op sneeuw te lopen.

Als het gaat om Maine Coon-katten met zeldzamere en meer gewilde vachtkleuren en -patronen, stijgt de prijs nog meer. Elk kattenras heeft een uniek oorsprongsverhaal, maar de erfenis van de Maine Coon-kat is echt heel bijzonder. Maine coons worden liefkozend"zachte reuzen” genoemd, een toepasselijke bijnaam voor dit enorme en sociale wezen.

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *