Zijn maine coons goede huiskatten?

Maine Coon temperament% 26 persoonlijkheid Ze spelen graag en zijn erg aanhankelijk, dus als je op zoek bent naar een kat om je wat liefde te tonen als je thuiskomt, dit is het perfecte ras voor jou. Maine Coon-katten kunnen als binnenkatten worden gehouden, maar het is zeker geweldig als je je Maine Coon buiten kunt laten. Het verkennen van de buitenwereld is een geweldige mentale oefening en een geweldige lichaamsbeweging voor hen waar de meeste binnenkatten geen genoeg van krijgen. Maine Coons zijn geweldige huisdieren.

Ze zijn erg goed en geduldig met kinderen. Ze zijn van nature heel nieuwsgierig en speels. De kinderen zullen het zeker leuk vinden om met deze charmante katten te spelen. Hoewel van vrouwtjes wordt gezegd dat ze terughoudender zijn dan mannen, een vrouwelijke Maine Coon kan eigenlijk heel extravert zijn als ze zich eenmaal op hun gemak en vertrouwd voelen.

Maine coon-katten blijven een van de meest populaire en geliefde rassen van gedomesticeerde katten. Zijn populariteit is niet alleen in de VS, maar over de hele wereld. Het ras heeft consequent de top 3 van meest populaire rassen bereikt. Voor veel eigenaren en enthousiastelingen van Maine Coon-katten is het gemakkelijk te begrijpen waarom.

Hoewel hun grootte hun meest opvallende kwaliteit blijft, is het niet alleen de grootte van de Maine Coon waar kattenliefhebbers enthousiast over zijn. Maine Coon-katten zijn zeer trainbaar, terwijl de meeste huiskatten dat niet zijn. Deze kat heeft het vermogen om on-the-fly trucjes te leren en is meestal gezinsvriendelijker. Of het nu een normale huiskat is of niet, hoe uw kat reageert op training, hun genegenheid en meer, komt allemaal neer op hoe u hem opvoedt.

Het is heel waar dat alle katten, inclusief pure rassen zoals Maine Coon-katten, profiteren van zonneschijn, frisse lucht en regelmatige lichaamsbeweging. U kunt uw Maine Coon ook begroeten met hun favoriete traktatie, dit zal er zeker voor zorgen dat uw kat begrijpt dat het goed is om's avonds thuis te komen. Voor mensen die vaak reizen, zal een Coonie niet gelukkig zijn en misschien niet eens veilig zijn als hij dagenlang alleen wordt gelaten. Omdat Maine Coons zo sociaal zijn, doen ze het vaak het beste in een huishouden met meer dan één familielid, omdat ze de hele dag meer aandacht krijgen.

Het volstaat te zeggen dat gezinnen bij het kiezen van een Maine Coon Cat een overeenkomst aangaan met hun fokker. Veel kattenbezitters geloven dat binnenkatten dit doen omdat ze „vastzitten in het huis en eruit moeten”. Kattenspullen hoeven het huis niet over te nemen, er moet gewoon genoeg zijn om de katten gelukkig te houden en weg te houden van de breekbare spullen en dure meubels. Voor die kattenbezitters die echt willen dat hun katten het buitenleven ervaren, zijn er manieren om uw Maine Coon mee naar buiten te nemen terwijl u nauwlettend in de gaten houdt.

Eigenaren met kleine, krappe huizen of appartementen kunnen niet altijd de ruimte bieden die deze katten nodig hebben, wat een veel voorkomende reden is waarom sommige Maine Coons buiten zijn toegestaan. Laat nooit ongeopende huishoudelijke schoonmaakmiddelen of andere ongediertebestrijdingsmiddelen ergens achter waar de kat bij kan. Net zoals een ouder zijn baby's beschermt tegen giftige chemicaliën in huis, moet hetzelfde worden gedaan voor een kat. Als je een huis buiten de stad hebt met een tuin, is dat de perfecte omgeving om je Maine Coon buiten te laten.

Uiteindelijk, of uw Maine Coon al dan niet binnen of buiten blijft, is uw beslissing, en het hangt sterk af van uw persoonlijke woonsituatie. Echter, er zijn een paar dingen die u kunt doen als u zich zorgen maakt over uw Maine Coon, maar je wilt hem toch naar buiten laten.

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *