Waarom zijn maine coons binnenkatten?

Maine coon-katten kunnen vanwege hun zeer relaxte karakter zowel binnen als buiten worden gehouden. Ze zijn zeer sociaal en hebben dus een hoge mate van sociale interactie nodig met hun eigenaar of een ander huisdier. Een groot aantal eigenaren van maine coons houdt hun katten binnen om hen te beschermen tegen gevaren van buitenaf en om te voldoen aan fokkercontracten. Maine Coon-katten kunnen als binnenkatten worden gehouden, maar het is zeker geweldig als je je Maine Coon buiten kunt laten.

Het verkennen van de buitenwereld is een geweldige mentale oefening en een geweldige lichaamsbeweging voor hen waar de meeste binnenkatten geen genoeg van krijgen. Maine Coon-katten kunnen naar buiten gaan, maar veel eigenaren kiezen ervoor om ze om veiligheidsredenen binnen te houden. Hoewel ze van binnen goed gedijen, profiteren Maine Coons op verschillende manieren wanneer ze buitenkatten mogen zijn. Als je een veilige ruimte kunt creëren, is er geen reden om te voorkomen dat een Maine Coon naar buiten gaat.

Maine Coon-katten die buiten het huis ronddwalen, worden geconfronteerd met veel gevaren die kunnen worden vermeden door ze binnen te houden. Het spreekt voor zich dat elke binnenkat, niet alleen een Maine Coon, de juiste hoeveelheid aandacht nodig heeft om te gedijen. Ook al is de binnenkant van het huis niet zo gevaarlijk als de buitenwereld voor een Maine Coon-kat, er zijn nog enkele dingen waar u op moet letten. Als een eigenaar geen tuin heeft, moeten eigenaren hun Maine Coon meenemen voor dagelijkse wandelingen, om toegang te krijgen tot de bredere wereld van geuren en mentale stimulatie.

Hoewel velen van ons denken dat een kat eenzaam en onafhankelijk is, lijkt een Maine Coon veel op een hond - ze worden eenzaam. Het is daarom belangrijk dat eigenaren dagelijks tijd thuis kunnen doorbrengen met hun Maine Coon, om te voorkomen dat ze eenzaam, gestrest of depressief worden. De beste manier voor uw Maine om een lang en gezond leven te leiden, is door ze buiten te laten, waar er voldoende geuren, smaken en plezier zijn waar uw kat van kan genieten. Zoals ik hierboven al kort heb besproken, is de beslissing om je maine coon-kat naar buiten te laten gaan, of niet, een massaal besproken onderwerp in de dierenwereld.

Als eigenaren hun gekoesterde Maine Coon graag buiten willen laten, maar bang zijn voor de veelheid aan risico's waarmee ze te maken kunnen krijgen, moeten ze overwegen hun tuin kattenbestendig te maken. Maine Coons rijpen langzaam en hebben geen grotere hoeveelheden voedsel nodig voor een goede ontwikkeling, alleen eiwitrijk voedsel. Persoonlijk ben ik van mening dat Maine Coons naar buiten moeten mogen, of het nu alleen in de wijdere buitenlucht is, of gewoon door een grote katbestendige tuin mogen dwalen. Misschien denken ze dat een Maine Coon een wild dier is vanwege de grootte en het uiterlijk, of misschien willen ze gewoon iets schieten, ik weet het niet, maar het gebeurt soms.

Aan de andere kant zijn er veel redenen waarom u uw Maine Coon-kat niet alleen buiten zou moeten laten. Het debat over de vraag of elke soort kat kan gedijen als binnenkat is aan de gang, maar als het gaat om Maine Coon-katten, gaat het meer om het intact houden van hun ras dan om hun wilde aard.

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *