Waar kan ik maine coon adopteren?

Er zijn momenteel geen Maine Coons beschikbaar voor adoptie binnen 50 mijl van uw locatie. U kunt alle locaties bekijken of een waarschuwing instellen om een e-mail te ontvangen. Enigszins schuine stand met schuine kant naar de buitenste oorbasis. Een opvangcentrum of redding is een goede plek om gemengde maine coon-kittens te vinden voor adoptie.

Dit gedeelte gaat helemaal over Maine Coon Breeders, Rescue, Maine Coon Clubs, het vinden van maine coon kittens te koop, en dingen om over na te denken bij het adopteren van een kat of kitten. East Coast Maine Coon Rescue gaat over het geven van kittens en katten de kans om een geweldig huis en een geweldig liefdevol gezin te hebben. Ongeacht waar het ras vandaan kwam, de Maine Coon was een van de eerste rassen die werd herkend door de late negentiende-eeuwse kattenfantasie, en werd een vroege favoriet. Een legende zegt dat Maine Coons afstammen van huisdieren van Marie Antoinette, die ze naar Amerika stuurde in afwachting van de Franse Revolutie.

Door natuurlijke selectie ontwikkelde de Maine Coon zich tot een grote, ruige kat met een dichte, waterbestendige vacht en een winterharde constitutie. Een fantasierijker verhaal beweert dat Maine Coons afstammelingen zijn van langharige katten van Marie Antoinette. Zoals het een voormalige zeevarende betaamt, zijn Maine Coons gefascineerd door water, misschien omdat hun dikke jassen waterafstotend zijn en niet zo gemakkelijk irritant doorweekt raken als een dunnere jas zou doen. Voor degenen die bereid zijn geduldig en creatief te zijn, zijn er manieren om goedkope of gratis Maine Coon-kittens te vinden voor adoptie.

Maine Coons kunnen ook worden gereserveerd rond mensen met wie ze niet bekend zijn, waarschijnlijk vanwege hun hersenen van jumbo-formaat. Maine Coons worden, net als Amerikaanse kortharen, beschouwd als inheems in Amerika omdat ze sinds de koloniale tijd op dit continent zijn, en misschien langer. Maine Coon-fans zeggen dat de populariteit te danken is aan de grote omvang, intelligentie, weelderige vacht, winterharde karakter en toewijding aan hun menselijke familie van het ras. Geen enkel ras heeft een monopolie op liefde en genegenheid, maar er moet een goede reden zijn dat Maine Coons zich een weg omhoog hebben geklauwd van bijna uitsterven naar de gewaardeerde plaats van Amerika's op een na populairste ras (volgens de registratietotalen van de CFA).

Een populaire mythe stelt dat maine coon-katten half kat, half wasbeer zijn, maar dit is biologisch niet mogelijk. Maine Coon Rescue is een landelijke 501c3 non-profitorganisatie die zich toelegt op het redden van Maine Coon en Maine Coon mixkatten.

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *