Kunnen Maine Coon-katten gewoon kattenvoer eten?

Het grootste deel van de dagelijkse voeding van uw maine coon-kat moet bestaan uit droogvoer van hoge kwaliteit, omdat het helpt bij een gezond gebit en een gezonde kaak. Droogvoer moet de hele dag beschikbaar zijn voor uw Maine Coon. Een Maine Coon kan normaal kattenvoer eten dat andere rassen zouden consumeren. Maine Coons hebben geen speciaal dieet nodig, maar het wordt aanbevolen dat het dieet rijk is aan eiwitten.

Dierlijke eiwitten in vis, kip en eend hebben de voorkeur boven voedingsmiddelen op basis van meer granen. Het ideale dieet voor een Maine Coon-kat is rijk aan dierlijke eiwitten en uitgebalanceerd met gezonde vetten en andere essentiële voedingsstoffen. Kies kattenvoer van hoge kwaliteit dat minder koolhydraten en matige hoeveelheden vet bevat. Maine Coons zijn vatbaar voor diabetes en obesitas bij volwassenen, dus ingrediënten zoals granen en maïs moeten beperkt zijn.

Dit rasspecifieke droge kattenvoer is samengesteld om te voldoen aan de voedingsbehoeften van een raszuivere Maine Coon-kat van 15 maanden en ouder. Het wordt niet aanbevolen voor andere rassen. Hallo, ik heb een volwassen (6,5 jaar) gesteriliseerde vrouwelijke maine coon die ik Orijen-kat en kitten heb gevoerd die mijn huisdier erg leuk vond. Eiwitgehalte is te vinden op de voedingswaarde-informatie van elk kattenvoer, of het nu droog of nat is.

Als je een glas niet op hebt, giet het dan weg zodat je kat niet stiekem kan drinken als je naar bed bent gegaan. Niets voelt erger dan je hongerige Maine Coon-kattenwolf tijdens haar diner te zien, om later ongemak te ervaren in plaats van voeding. Om uw eerste vraag te beantwoorden, is het Wysong Optimal Vitality kattenvoer dat hier wordt vermeld een van de beste droge kattenvoeders op de markt en kan een goede keuze zijn voor uw Maine Coon. Nat kattenvoer voegt een waardevolle voedingscomponent toe aan de dagelijkse voeding van uw Maine Coon-kat, en het kan ook een bron van puur culinair genot zijn, aangezien natvoer de vochtbalans van levende prooien beter nabootst.

Maine Coons zijn misschien groter dan andere kattenrassen, maar ze zijn niet immuun voor aanvallen van grotere roofdieren. Maine Coons hebben ongeveer vier gram dierlijke eiwitten per kilogram van hun lichaamsgewicht nodig, dat is ongeveer 36-45 gram eiwitten per dag. De Maine Coon is al eeuwenlang gedomesticeerd, met de eerste geregistreerde vermelding van het ras afkomstig uit het begin van de 19e eeuw. Naast dat het boordevol eiwitten zit, is deze formule gemaakt met een beperkt aantal hoofdingrediënten, wat geweldig is voor katten met een gevoelige maag.

Het voedsel dat is ontworpen voor maine coon-kittens zal ongeveer 36% eiwit, 21% vetten en 0,29% taurine bevatten. Katten met voedselgevoeligheden en allergieën zullen de beperkte ingrediëntenlijst voor dit product waarderen. Hoewel hij vaak wordt aangezien voor een wilde kat, is de Maine Coon een huiskat die soms wordt gebruikt om ongedierte op boerderijen te temmen. Een regelmatig brokjesdieet is de belangrijkste boosdoener achter uitdroging bij katten en aanverwante ziekten zoals struvietkristallen, UTI's, en chronische nieraandoeningen die een uitgebreide veterinaire behandeling vereisen.

Je kunt een gelukkig medium bereiken door te kiezen voor een „voedsel voor alle levensfasen”, dat alle voedingsstoffen bevat die kittens nodig hebben en tegelijkertijd geschikt is voor volwassen katten.

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *