Wat eten maine coon-katten?

Maine coon-katten eten een combinatie van vlees zoals kip en vis, droog kattenvoer, en nat kattenvoer. Main Coons zijn groot en energiek, dus ze hebben veel eiwitten nodig om hun spel van brandstof te voorzien. Hoewel ze op zich geen gespecialiseerd dieet nodig hebben, moeten ze rauw of gekookt vlees consumeren. Maine Coon-katten hebben een dieet nodig dat rijk is aan dierlijke eiwitten.

Hun dieet zou ongeveer 35 tot 50% eiwit moeten zijn. Een Maine Coon zou tussen de 3 gram droogvoer of 9 gram natvoer per dag moeten eten. Maine Coon-katten zijn groot en eten meer dan de meeste huiskattenrassen. Op basis van leeftijd en gewicht hebben sommige katten meer of minder nodig.

Jongere Maine Coon-katten hebben meer voer nodig dan oudere katten. Een Maine Coon kan normaal kattenvoer eten dat andere rassen zouden consumeren. Maine Coons hebben geen speciaal dieet nodig, maar het wordt aanbevolen dat het dieet rijk is aan eiwitten. Dierlijke eiwitten in vis, kip en eend hebben de voorkeur boven voedingsmiddelen op basis van meer granen.

Zoals altijd is het het beste om contact op te nemen met uw dierenarts in plaats van te proberen het dieet van uw maine coon kitten of kat zelf aan te passen, vooral als u uw kat probeert te helpen gewicht te verliezen. Katten kunnen allergieën ontwikkelen voor bijna elk ingrediënt waaraan ze worden blootgesteld, maar de meest waarschijnlijke boosdoeners zijn veel voorkomende eiwitten zoals rundvlees, kip en vis. Kleine en middelgrote rassen kunnen ongeveer 4 tot 6 maanden overschakelen op voedsel voor volwassenen, maar Maine Coons moeten 8 tot 12 maanden op kittenvoer worden gehouden. Omdat het drie tot vijf jaar kan duren voordat dit kattenras het volledige volwassen gewicht, de lengte en de lengte heeft bereikt, kan obesitas bij katten u en uw kat besluipen zonder voorafgaande waarschuwing.

U mag uw kat echter nooit een dieet geven dat alleen vlees bevat, omdat dit niet veel van de voedingsstoffen bevat die ze nodig hebben om fit en gezond te blijven. Oudere katten zijn minder actief en hebben minder voedsel nodig, vooral omdat ze op deze leeftijd vatbaarder zijn voor obesitas. Met andere woorden, 30 calorieën per portie kattenvoer gaat over hoeveel nuttige energie een wilde kat zou halen uit het vangen en eten van een kleine muis h. Traktaties zijn een geweldige manier om je band met je kat te vergroten, en ze kunnen ook worden gebruikt als stimulans om trucs te leren, of als een manier om je kat voor te belonen goed gedrag.

Het artikel gaat ook in op de oorzaken van diabetes, thuistests en regels om in gedachten te houden bij het voeren van een diabetische kat. Elke kat is een individu, maar dit zijn geweldige tips voor het doorzoeken van de tientallen voedselmerken die op de markt zijn. U hoeft zich dus geen zorgen te maken dat algemeen kattenvoer giftig is voor uw Maine Coon of geen essentieel eiwit, mineraal of vitamine bevat. Voor het grootste deel weegt een volwassen maine coon-kat 9 tot 12 pond (voor vrouwtjes) en 13 tot 18 pond (voor mannen).

Hoewel Maine Coons op zich geen speciaal dieet nodig hebben, is het belangrijk om deze katten een meer kwalitatief hoogstaand dieet te geven dan de meeste kattenrassen. Over het algemeen zeggen fokkers van Maine Coon-katten dat ze hebben waargenomen dat hun Maine Coon-katten het goed doen met een dieet met gratis voer als kittens en jongvolwassen katten. Er zijn tientallen verschillende vitamines en mineralen die uw kat nodig heeft in zijn dieet, dus de Association of American Feed Control Officials, ook wel bekend als de AAFCO, heeft een uitgebreide richtlijn opgesteld voor fabrikanten van dierenvoeding.

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *