Hoeveel moeten Maine Coon-katten eten?

Maine Coons hebben ongeveer 24 tot 35 calorieën per dag nodig per pond lichaamsgewicht. Omdat Maine Coons tussen de 8 en 25 pond kunnen variëren, hebben deze katten tussen de 190 en 875 calorieën per dag nodig. De gemiddelde maine coon eet elke dag negen gram natvoer of drie gram droogvoer. Een Maine Coon zou tussen de 3 gram droogvoer of 9 gram natvoer per dag moeten eten.

Maine coon-katten zijn groot en eten meer dan de meeste huiskattenrassen. Op basis van leeftijd en gewicht hebben sommige katten meer of minder nodig. Jongere maine coon-katten hebben meer voedsel nodig dan oudere katten. Er zit ongeveer 100 gram droogvoer in een kopje en bijna 350 calorieën.

Volwassen Maine Coons hebben ongeveer 500-600 calorieën per dag nodig, dus ze moeten elke dag ongeveer twee kopjes droogvoer eten in termen van calorieën. Het is het beste om uw Maine Coon een uitgebalanceerd nat- en droogvoer dieet te geven. Een normale maine coon-kat van 20 pond heeft 500-600 calorieën per dag nodig om zichzelf in stand te houden. Dit betekent dat ze ongeveer 2 kopjes brokjes nodig hebben voor een droogvoedseldieet per dag, terwijl een gecombineerd dieet 1 kopje brokjes en 1 blikje 6 oz natvoer per dag vereist.

Katten die zwanger zijn of borstvoeding geven, hebben 600-650 calorieën nodig om voor zichzelf te zorgen terwijl ze voor hun kittens zorgen. Maine Coons moeten tussen de 190 en 875 calorieën consumeren, afhankelijk van hun grootte. Om aan deze caloriebehoefte te voldoen, moet u uw kat elke dag 9 gram natvoer of 3 gram droogvoer geven. Sommige ouders van Maine Coon-katten zijn bang dat hun budget voor dierenvoeding kapot gaat omdat deze katten de neiging hebben om veel te eten.

Deze zachtaardige reuzen hebben grotere porties voedsel nodig dan rassen van gemiddelde grootte, maar je zult nog steeds minder uitgeven als je natvoer krijgt, omdat kleinere porties natvoer voldoende voedingsstoffen bevatten om je harige vriend vol te houden. De meeste volwassen en gecastreerde Maine Coons eten 200-250 gram natvoer per dag. Coon-kittens eten iets meer (verspreid in 3-6 maaltijden gedurende de dag) tot ze het gewenste lichaamsgewicht hebben bereikt. Maine Coons hebben meer tijd nodig om te rijpen dan gewone katten en moeten tot ongeveer 15 maanden oud blijven op kittenvoer.

De kosten kunnen variëren, afhankelijk van het gebied waarin u zich bevindt en het type dieet dat u voor uw kat kiest. Maine Coons zijn vatbaar voor diabetes en obesitas bij volwassenen, dus ingrediënten zoals granen en maïs moeten beperkt zijn. De meeste katten bereiken de volwassenheid tussen één en twee jaar, maar Maine Coons zijn pas drie tot vijf jaar oud. Het is zeldzaam, maar mogelijk dat Maine Coons last heeft van aanvallen en zelfs de dood wanneer ze in grote hoeveelheden het verkeerde voedsel krijgen.

Deze tabel is verstrekt als leidraad door Royal canin met betrekking tot hun droogvoer voor maine coon kitten. Als u dit dieet voor uw kat kiest, overweeg dan om vitamines en supplementen toe te voegen om uw kat gezond te houden. Een zwangere Maine coon van 20 pond heeft ongeveer 600-650 calorieën nodig en heeft mogelijk extra voedingsstoffen nodig, dus ik zou zeggen 600-700 calorieën per dag om ervoor te zorgen dat de kat goed wordt gevoed. De belangrijkste zijn algemene activiteitsniveaus, grootte, geslacht en of de kat een Maine Coon binnenshuis is of niet.

Als u uw Maine Coon gemiddeld voedsel van hoge kwaliteit geeft, zou u het gemiddelde gewicht Maine Coon (13 lbs) tussen 55 g en 70 g droogvoer per dag moeten voeren (afhankelijk van hoe actief ze zijn) als ze alleen droogvoer eten, en ongeveer 50 g brokjes als ze een gemengd dieet volgen. Sommige mensen geven er de voorkeur aan om natvoer te geven vanwege het hogere eiwit- en vetgehalte, terwijl anderen geloven dat droogvoer gezonder is voor hun katten vanwege het vetarme aspect. Als uw kat moeite heeft om op gewicht te blijven, kan natvoer uw kat ook helpen meer te eten en daardoor het aantal calorieën dat ze per dag eten te verhogen. Hoewel droogvoer helpt om de tanden van uw kat schoon te maken vanwege de vorm van de brokjes, geeft het uw kat ook een kans op „weidegedrag”.

Zelfgemaakt kattenvoer is het meest betaalbaar, maar het vereist wel inspanning en monitoring, omdat u elke voedselgroep moet voorzien van de behoeften van uw kat.

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *