Waarom zou je geen Maine Coon-kat moeten nemen?

Hoewel de Maine Coon over het algemeen als een gezonde kat wordt beschouwd, zijn er nog steeds een paar belangrijke gezondheidsproblemen die vaak bij het ras voorkomen. Hypertrofische cardiomyopathie, heupdysplasie, en spinale spieratrofie zijn de drie meest voorkomende gezondheidsproblemen bij Maine Coon Cats. Een van de belangrijkste redenen waarom Maine Coons voor bepaalde eigenaren een slechte raskeuze worden, is omdat ze veel verrijking nodig hebben. Maine Coons zijn als mini-leeuwen met hun mooie nekkraag.

Je zult vele uren verspillen om deze er ongerept uit te laten zien om te ontdekken dat je kat zichzelf daarna likt en er uiteindelijk weer een smerige puinhoop uitziet. Bij het kiezen van een Maine Coon-kitten is het belangrijk om een gerenommeerde fokker te vinden. Koop geen kittens bij dierenwinkels of online retailers. Het is ook het beste om de fokker te bezoeken om de kittens en hun ouders te ontmoeten.

Dit geeft u een goed idee van wat u kunt verwachten als het kitten opgroeit. Kies een kitten dat gezond is en een vriendelijke persoonlijkheid heeft. Misschien wil je ook kattenplanken installeren, zodat je Maine Coon een andere dimensie van het huis heeft om rond te rennen en te verkennen. Ongeacht de reden, de liefde van de Maine Coon voor water wordt vaak gezien als een van de meest unieke en liefdevolle kenmerken van het ras.

Het zal je niet verbazen als je onverwacht gezelschap hebt onder de douche, je Maine Coon is er gewoon om in één keer van je gezelschap en het warme water te genieten. Wees dus niet teleurgesteld als je een Maine Coon krijgt en het blijkt enigszins te ontbreken op de afdeling oorbont. Maine Coons zijn ook geduldige katten, waardoor ze ideaal zijn voor gezinnen met kleine kinderen die misschien niet weten hoe ze een kat goed moeten behandelen. Elke Maine Coon-katteneigenaar die ik ken, zegt dat ze nooit meer een ander kattenras dan een Maine Coon zouden krijgen.

Ik zou absoluut graag een Maine Coon hebben, maar ik kan nergens in de buurt van mij gerenommeerde fokkers vinden. HCM of hypertrofische cardiomyopathie, aan de andere kant, is de meest voorkomende vorm van hartaandoeningen en kan Maine Coon-katten van middelbare tot hoge leeftijd treffen. Het meeste kattenspeelgoed en -benodigdheden zijn specifiek afgestemd op de gemiddelde huiskat, en passen misschien niet in een Maine Coon. Natuurlijk is het altijd belangrijk om uw Maine Coon geleidelijk aan uw hond voor te stellen en ervoor te zorgen dat beide dieren goed onder toezicht staan wanneer ze samen zijn.

Het is absoluut oké als je eerst een normale kattenboom krijgt en als je Maine Coon ongeveer één tot twee jaar oud is, kun je een van die enorme kattenbomen krijgen. Vanwege zijn mooie uiterlijk en innemende persoonlijkheid is de Maine Coon-kat een van de meest favoriete rassen voor een familiekat geworden. Hoe vertederend het klimvermogen van de Maine Coon in eerste instantie ook mag klinken, het kan sommige eigenaren uiteindelijk een aantal echte uitdagingen opleveren.

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *