Wat zijn maine coon-kittens?

De maine coon is een groot gedomesticeerd kattenras. Het is een van de oudste natuurlijke rassen in Noord-Amerika. Het ras is ontstaan in de VS. Staat Maine, waar het de officiële staatskat is.

Wikipedia Een Maine Coon is een grote, ruige kat met een gladde, ruige vacht die eruitziet alsof ze onder alle weersomstandigheden een hele dag op een boerderij kunnen muizeren. Inderdaad, ze zijn gebouwd voor precies dat werk in het barre klimaat in Maine, en hun rasstandaard weerspiegelt hun erfgoed en vraagt om een middelgrote tot grote kat met een goed geproportioneerd lichaam dat gespierd en breed bovenlijf is. Een Maine Coon heeft substantiële, middellange poten en grote, ronde poten, goed getuft met bont, om in de winter als „sneeuwschoenen” te dienen. Maine coons zijn grote, aanhankelijke katten die graag spelen en rondhangen met hun mensen.

Dit kattenras staat meestal bekend om zijn enorme omvang tot 40 inch lang, maar eigenaren van Maine Coon kennen en prijzen deze katten omdat ze liefdevolle huisdieren zijn. Maine Coons zijn kittens in grote kattenpakken, zachtaardige reuzen die tot ver op hoge leeftijd speels zijn, evenals pakketten van jumbo-formaat van liefdevolle toewijding. Maine Coons kunnen ook worden gereserveerd rond mensen met wie ze niet bekend zijn, waarschijnlijk vanwege hun hersenen van jumbo-formaat. Na verloop van tijd passen zelfs de meest voorzichtige zich aan.

Deze eerste aanpassingsperiode is eigenlijk een besluitvormingsproces; Maine Coons beslissen of deze nieuwe mensen hebben bewezen dat ze het vertrouwen waard zijn. Zodra ze echter een besluit nemen, vormen ze een hechte band met het hele huishouden en worden ze liefdevol en toegewijd. maine coon katten hebben een aanhankelijk karakter en zijn erg speels en vriendelijk. Ze houden van menselijk gezelschap en dit maakt ze uitstekende metgezellen voor iemand die graag zijn huis deelt met zo'n enorme kat.

Maine Coon-katten staan bekend om het heerlijke, rustige tjilpende geluid dat ze maken. De officiële staatskat van Maine is — je raadt het al — de Maine Coon. Deze kat met een grote maat, versierd met een mooie nekkraag, sierlijke broek, getufte voeten die op sneeuwschoenen lijken en een grote, bossige staart die hij om zich heen kan wikkelen als hij een dutje doet, is waarschijnlijk het oudste kattenras afkomstig uit Amerika. De Maine Coon is een gespierde kat met zware botten.

Oorspronkelijk was ze een buitenkat en werd later een werkend ras dat schuren en huizen vrij hield van knaagdieren. Het hoofd is groot, met lange oren. Het profiel vertoont een lichte dip onder de grote ogen. De borst is breed en de benen zijn dik.

De Maine Coon is een inheemse New Englander, afkomstig uit Maine, waar ze populaire mousers, boerderijkatten en - hoogstwaarschijnlijk - scheepskatten waren, althans al in het begin van de 19e eeuw. Maak je geen zorgen, de Maine Coon houdt van elke vorm van aandacht die hij kan krijgen, dus verzorging is meestal een prettige taak. De maine coon-kat is vriendelijk, vriendelijk en stabiel in temperament, waardoor ze geweldige metgezellen zijn. De vriendelijke, relaxte Maine Coon is een perfecte keuze voor gezinnen met kinderen en kattenvriendelijke honden.

Sommige eigenaren hebben de Maine coon beschreven als hondachtig vanwege hun vermogen om getraind te worden, ze kunnen leren buiten aangelijnd te lopen of zelfs een rondje apporteren. Deze katten ontwikkelden dikke, dichte jassen om de extreme winters in Maine te weerstaan en werden zeer gewaardeerd om hun uitstekende jachtvaardigheden. Hier streden de voorgangers van het moderne Maine Coon-ras van vandaag om de titel van Maine State Champion Coon Cat. Maar de invasie van glamoureuze Perzische en exotische Siamese katten uit Engeland rond de eeuwwisseling betekende het einde van de populariteit van de Maine Coon gedurende ongeveer vijf decennia.

Dit verhaal suggereert dat het Maine Coon-ras het resultaat is van de verboden liefde tussen een wasbeer en een langharige kat. Maine Coons communiceren met een tjilpende triller in plaats van een miauw, een ongerijmd geluid afkomstig van een zachte reus. Deze katten paren met de plaatselijke kortharige katten om nakomelingen voort te brengen die grote, sterk gebouwde katten waren met halflange jassen en borstelachtige staarten die leken op de staart van de wasbeer - vandaar de naam Maine Coon. Om je Maine Coon fysiek en mentaal gestimuleerd te houden, betrek hem met speels speelgoed zoals verenkrakers of ander favoriet speelgoed.

De eerste vermelding van een kat genaamd een Maine Coon vond plaats in 1861, in verwijzing naar een zwart-wit exemplaar genaamd Captain Jenks van de Horse Marines. .

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *