Waar komen maine coon-katten vandaan?

De maine coon is een groot gedomesticeerd kattenras. Het is een van de oudste natuurlijke rassen in Noord-Amerika. Het ras is ontstaan in de Amerikaanse staat Maine, waar het de officiële staatskat is. Wikipedia De Maine Coon is een groot gedomesticeerd kattenras.

maine coon-katten zijn afkomstig uit Wiscasset, Maine in de Verenigde Staten. Hun afkomst is omgeven door mysterie en mythen. Een mythe beweert dat Maine Coons deels wasberen zijn. De tweede mythe gelooft dat Maine Coons afstammelingen zijn van Viking-scheepskatten.

De derde mythe beweert dat Maine Coons afstammelingen zijn van de gekoesterde katten van Marie Antoinette. Nou, kort antwoord, ja, Maine coons komen uit Maine. Maar zoals met alle dingen in het leven, is hun oorsprong ingewikkelder dan je zou denken. Zoals hun naam al doet vermoeden, komen Maine Coon-katten oorspronkelijk uit de Pine Tree State.

Dankzij hun bruine jassen en bossige staarten is een populaire (maar wetenschappelijk ondeugdelijke) verklaring voor de oorsprong van het ras dat het het gevolg was van halfwilde gedomesticeerde katten die paren met wasberen. Een andere theorie is dat Maine Coons afstammelingen zijn van zes huiskatten die koningin Marie Antoinette naar Wiscasset verscheepte, Maine, terwijl ze haar ontsnapping uit Frankrijk aan het plannen was tijdens de Franse Revolutie. Lange tijd daarna waren Maine Coons het meest begeerde ras van het land totdat Perzische katten in zwang kwamen. Al in de jaren 1860 werden speciale shows gehouden voor Maine Coon-katten, maar de Maine Coon werd pas in de jaren tachtig in het VK geïmporteerd.

Bij de haven lag een verankerd schip dat regelmatig de koopvaardijroute tussen Frankrijk en Maine aflegde. Toen Marie Antoinette en haar familie in 1793 in Versailles werden gearresteerd, planden haar scheepskapitein Samuel Clough en enkele van haar sympathisanten een ontsnapping naar de staat Maine. Hoewel lang, valt de vacht niet overdreven af zolang je de kat regelmatig grondig poetst en kamt, minstens één keer per week. Al deze kattenrassen zijn allemaal geëvolueerd in klimaten die als hard en uitdagend worden beschouwd, en velen beweren dat Maine Coons mogelijk afstammen van een van deze kattenrassen.

Eenmaal op het land fokten deze Angora-katten met lokale kortharige katten en creëerden ze de Maine Coon van vandaag. Een van de dingen waar Maine coons om bekend staan, is dat ze veel tenen op die grote voeten hebben, een aandoening die"polydactylisme” wordt genoemd. Hoyt zegt dat ze vaak mensen tegenkomt die Maine coon-achtige kwaliteiten in hun kat opmerken, en het zeker willen weten. Ze lijken iets met voeten te hebben, aangezien andere Maine Coon-eigenaren die ik ken allemaal melden dat hun katten graag op hun voeten liggen.

Dit komt voornamelijk door een klein aantal andere katten in het gebied en een ervaring uit de eerste hand met Darwins theorie van survival of the fittest. Hoewel katten van het Maine Coon-type waarschijnlijk in heel New England bekend waren, waren ze vooral populair in de staat Maine. Sommige zeevarende families hielden hun kattenfamilies nauwlettend in de gaten, meestal behielden ze de kleurstam generaties lang. Niet alleen weegt een gemiddelde mannelijke Maine Coon tussen de 6,8-11,3 kg (15-25 lbs), het zijn ook buitengewoon verbluffende beesten, vaak omschreven als mini-leeuwen vanwege de grote haarmanen om hun nek.

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *