Waar hebben maine coons last van?

Zoals alle katten zijn Maine Coons vatbaar voor bacteriële en virale infecties zoals panleukopenie, calicivirus, rhinotracheïtis en hondsdolheid, die dat wel zijn. Maine Coons staan bekend als een zeer winterhard kattenras, hoewel ze vatbaar zijn voor het ontwikkelen van bepaalde gezondheidsproblemen met de maine coon. Deze omvatten heupdysplasie, hypertrofische cardiomyopathie, spinale spieratrofie, stomatitis, parodontitis, polycystische nierziekte (PKD) en obesitas. Hoewel maine coon-katten als een winterhard ras worden beschouwd, zijn er enkele erfelijke gezondheidsproblemen waar ze vatbaar voor zijn.

Ze omvatten hypertrofische cardiomyopathie, heupdysplasie en spinale spieratrofie. Maine Coons zijn een relatief gezond en winterhard ras, maar er zijn enkele genetische aanleg voor bepaalde ziekten. Een van de unieke gezondheidsproblemen waarmee een Maine Coon-kat te maken kan krijgen, is heupdysplasie. Een gezondheidsprobleem dat specifiek is voor Maine Coons is de genetisch overdraagbare aandoening, spinale spieratrofie (SMA).

We zullen de meest voorkomende problemen in Maine Coons beschrijven om u een idee te geven van wat er in haar toekomst kan gebeuren. Maine Coons kunnen om vele redenen braken, waaronder slechte voeding, te snel eten, melk drinken, voedselallergieën, obstructie van het spijsverteringskanaal, haarballen, plantengifstoffen en vergiftiging. Eigenaren die zich niet bewust zijn van deze feiten, beginnen hun kat vaak te veel te voeren en vragen zich af waarom hun kat de gemiddelde Maine Coon-maten niet heeft bereikt die op internet worden vermeld. Erfelijke of genetische doofheid is ook opgemerkt in sommige bloedlijnen van coonkatten, dus als u vermoedt dat het gehoor van uw kat niet zo scherp is als het zou moeten zijn, maak dan meteen een afspraak met ons.

De beste manier om tandplak van de tanden van Maine Coons te verwijderen, is door regelmatig tanden te poetsen als uw kat dit toelaat. De meeste huiskatten hebben type A-bloed, maar raszuivere katten, zoals uw Maine Coon, hebben vaak een andere bloedgroep, meestal type B of zeer zelden, type AB. Een van de belangrijkste componenten van de verstikking is de patella, of knieschijf, en de medische term luxatie betekent"niet op zijn plaats zijn. Alle katten met een lange vacht kunnen last hebben van dermatitis - jeukende huid die overmatig krabben, likken en kauwen veroorzaakt.

Aangezien deze ziekte veel voorkomt bij Maine Coon-katten, moeten eigenaren uitkijken voor de volgende tekenen en symptomen. Er zijn een aantal symptomen waar u op moet letten, wat erop kan wijzen dat uw Maine Coon lijdt aan polycystische nierziekte. Hoewel het een dominante eigenschap is voor de Maine Coon om geboren te worden met extra tenen op een of meer van hun poten, zijn fokkers erin geslaagd de meeste polydactylpoten te elimineren. Als u zich zorgen maakt dat uw Maine Coon PKD heeft, vraag dan uw dierenarts om uw kat genetisch te testen op PKD.

Voordat u een kitten koopt, moet u overwegen of een volwassen Maine Coon een betere keuze is voor uw levensstijl. Als je niet bij hem thuis bent, houd je Maine Coon dan bezig met puzzelspeelgoed, een vogelvoeder waar hij vanuit het raam naar kan kijken en een waterbak waar hij in kan spetteren.

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *