Beroemdste maine coon?

Het schattige Rubble werd beroemd omdat het de oudste maine coon-kat was die ooit is opgenomen. Als je nog nooit een Maine Coon hebt gezien, zal het je misschien verbazen hoe groot dit ras kan worden. Vrouwtjes wegen doorgaans tot 12 pond, terwijl mannetjes een beetje zwaarder zijn met 15-18 pond. Neus tot staart, ze kunnen meer dan 3 voet lang zijn.

Maar waarom zijn ze zoveel groter dan het gemiddelde huiskattenras? Stewie was een gigantische Maine Coon-kat uit Reno, Nevada. Met een lengte van 48,5 inch van neus tot staart had Stewie het Guinness World Record voor de langstlevende kat voordat de titel werd toegekend aan andere grote katten op deze lijst. Hij heeft nog steeds het record voor de langste huiskat aller tijden en had ook ooit het record voor de langste staart op 16,3 inch. Hoewel niet alle Maine Coons zo groot worden als sommige van de dieren op deze lijst, moet je verwachten dat het een vrij grote kat is als je er een adopteert.

Ondanks de mythen rond de oorsprong van de Maine Coon, is het meest waarschijnlijke scenario dat deze katten een kruising zijn tussen een langharig kattenras van Europese kolonisten en een Amerikaans binnenlands ras. De vocalisaties van de Maine Coon zouden lijken op een triller of een tjilp in tegenstelling tot een gewoon miauw. De persoonlijkheid van de Main Coon is net zo groot als zijn lichaam; het is een zeer sociaal dier dat niet graag alleen gelaten wordt, dus je moet ervoor zorgen dat je je kat veel liefde en aandacht geeft. De Maine coon-kat is ontstaan in de staat Maine, hoewel er niet veel bekend is over de begindagen van het ras.

In kattenshows is de grote omvang van de Maine Coon een onderdeel van de rasstandaard, dus fokkers worden gestimuleerd om grotere katten te produceren. Hun vroege voorouders dienden om muizenpopulaties onder controle te houden, en de Maine Coon blijft een actief ras in zijn moderne incarnatie. Bright Side heeft enkele foto's verzameld die bewijzen dat Maine Coons zeker de leiding heeft over het huis. Hoewel deze theorie is ontkracht, is het gemakkelijk in te zien waarom iemand het zou kunnen geloven gezien de brede borst, donzige staart van de Maine Coon en de plukjes vacht rond zijn gezicht en oren die het een vorm geven die lijkt op die van een wasbeer.

die in 1895 een van de eerste Amerikaanse kattenshows won. Scroll ondertussen naar beneden om enkele van de schattigste Maine coon-katten te bekijken die Instagram-sterren zijn geworden. Het is een van de oudste natuurlijke rassen in Noord-Amerika, specifiek afkomstig uit de Amerikaanse staat Maine, waar het de officiële staatskat is. We hebben een verzameling gemaakt van enkele van deze accounts die de meest schattige beelden van de belangrijkste coons delen.

Van gigantische volwassenen tot kleine kittens, je kunt veel prachtige Maine Coon-katten volgen op Instagram om meer te weten te komen over dit historische kattenras (of om gewoon naar hun schattigheid te staren voor je dagelijkse dosis vreugde).

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *