Kun je een maine coon trainen om naar buiten te gaan?

Vanwege de redelijk relaxte persoonlijkheid van Maine Coons, kunnen ze worden gehouden als binnen- of buitenkatten. Veel eigenaren van Maine Coon houden ze echter liever binnen, omdat ze een zeer begeerd ras zijn en bekend is dat ze worden gestolen wanneer ze alleen naar buiten worden achtergelaten om naar buiten te gaan. Maine coons kunnen naar buiten gaan, maar de vraag is of je ze moet laten. Er zijn veel geldige redenen waarom eigenaren van stamboomkatten ervoor kiezen om ze als huisdieren binnenshuis te houden.

Maine coon-katten kunnen naar buiten gaan, maar veel eigenaren kiezen ervoor om ze om veiligheidsredenen binnen te houden. Hoewel ze van binnen goed gedijen, profiteren Maine Coons op verschillende manieren wanneer ze buitenkatten mogen zijn. Als je een veilige ruimte kunt creëren, is er geen reden om te voorkomen dat een Maine Coon naar buiten gaat. Laat eerst je Maine Coon wennen aan het harnas.

Bied altijd snoepjes aan voor en tijdens het aantrekken, zodat je kat weet dat dit iets positiefs is. Neem je kat mee naar buiten aan de lijn en zorg ervoor dat er niet te veel afleiding is. Ga 5 stappen weg van je kat en hurk neer. Bel je kat en als je kat komt, aai hem dan en bied lekkernijen aan.

Herhaal dit proces totdat je kat je zonder problemen volgt. Het soort dat door besneeuwde bossen zwierf en op transatlantische schepen reisde. Je Maine coon trainen om aan de lijn te lopen is een zeer goede manier om ze bloot te stellen aan het buitenleven zonder alle bijbehorende risico's. Het is belangrijk om ze langzaam te trainen en ervoor te zorgen dat je een kattenveilig harnas en riem gebruikt.

Begin door ze eerst binnenshuis te trainen voordat je ze het buitenleven laat verkennen. Door uw Mainecoon-kat naar buiten te laten, kan dit zijn of haar zelfvertrouwen vergroten, aangezien de meeste katten verlegen zijn en mensen en andere huisdieren mijden. Het eerste dat u weet dat uw kat mogelijk vastzit en in gevaar is, is wanneer uw Maine Coon niet naar huis terugkeert. Als je een huis buiten de stad hebt met een tuin, is dat de perfecte omgeving om je Maine Coon buiten te laten.

Dit is ook een geweldig idee, want waar je ook bent, je kunt een app openen en zien wat je Maine Coon thuis van plan is. maine coon-katten zijn geliefd vanwege hun lange zijdeachtige vacht, maar niet zozeer vanwege de stukjes haar die ze achterlaten op kleding en meubels. Stel dat je het erg druk hebt, je woont in een klein appartement in een grote stad en er is absoluut geen kans om je Maine Coon naar buiten te laten gaan. Wanneer je voor het eerst een Maine coon krijgt, of het nu een kitten is of een volwassen kat, is het verleidelijk om er alles aan te doen en elk speeltje onder de zon te kopen.

Aan de andere kant zijn er veel redenen waarom u uw Maine Coon-kat niet alleen buiten zou moeten laten. Voordat u een beslissing neemt, bekijkt u hieronder de onbevooroordeelde argumenten voor en tegen het buiten laten van uw Maine Coon-stamboomkat. Zoals ik hierboven al kort heb besproken, is de beslissing om je Maine coon-kat naar buiten te laten gaan, of niet, een massaal besproken onderwerp in de dierenwereld. Als je op reis moet en je Maine Coon blijft thuis, vraag dan een vriend om het een of twee keer per dag te komen controleren.

Als verantwoordelijke eigenaar moet u zorgvuldig de voor- en nadelen afwegen van het buiten laten of houden van uw Maine Coon als binnenkat. Als je je afvraagt of je een Maine Coon in een appartement moet houden, bekijk dan het artikel (opent in een nieuw tabblad).

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *