Waarom is mijn maine coon zo agressief?

Agressie van Maine Coon kan worden veroorzaakt door een breed scala aan omgevingsfactoren, waaronder onjuiste socialisatie, jaloezie, en zelfs hormonen. Katten kunnen stress of woede niet op dezelfde manier communiceren als mensen, en ze halen vaak uit. Een gestreste maine coon kan ongewoon agressief worden tegenover zijn eigenaren. Maine Coon-katten kunnen gestrest raken tijdens het verhuizen, of als ze lijden aan een onderliggend gezondheidsprobleem.

Overstimulatie, gevechten op kattenterritorium, een nieuw huisdier of baby, en het niet correct socialiseren van een kitten kan ook resulteren in agressie van Maine Coon. Maine Coon-katten zijn helemaal niet agressief. In feite staan ze bekend als het meest zachtaardige en vriendelijke kattenras van allemaal. Slechte veehouderij of onontdekte ziekten kunnen echter ongewenst agressief gedrag veroorzaken bij Maine Coon-katten.

Daarom moet je je onderzoek altijd grondig doen voordat je een Maine Coon-kat koopt. Nogmaals, Maine Coon-katten zijn helemaal niet agressief. Als je je onderzoek hebt gedaan, als je voorbereid bent, zul je geen agressie ervaren in je Maine Coon. Een Maine Coon valt zelden iemand aan zonder uitgelokte aanvallen Als uw kat agressief wordt, laat hem dan met rust om te kalmeren.

Een kat in het nauw gedreven kat kan uit angst krabben of bijten en een onwel kat gedraagt zich vaak defensief. Af en toe kunnen Maine Coons plotseling agressief worden als ze worden geaaid en druk worden gemaakt. Het kan zijn omdat het zich overprikkeld voelt en probeert er een einde aan te maken. Elke Maine Coons heeft zijn eigen unieke temperament en gedrag.

Als je iets ongewoons aan hun gedrag ziet, kan dat een begin zijn van hun agressie. Je Maine Coon is misschien erg dominant, en je kleinste kat is misschien erg stil en misschien zelfs onzeker. In feite is het niet meer dan normaal dat vreemden op hun hoede zijn wanneer ze uw Maine Coon-kat voor het eerst ontmoeten. Mannelijke Maine Coon-katten zijn territorialer dan hun vrouwelijke tegenhangers, omdat ze liever een groter territoriaal gebied verdedigen dan hun vrouwelijke tegenhangers.

Om de hormoonagressieve gedragskenmerken van een kat te beperken, moeten eigenaren serieus overwegen om hun Maine Coon-kitten te castreren (medische interventie). Castreren van een Maine Coon The Right Cat Tree For A Maine Coon (Voor het verbranden van energie), The Right Toys For A Maine Coon (Voor het verbranden van energie en afleiding). Het is belangrijk dat Maine Coon-katten worden gesocialiseerd terwijl ze nog kittens zijn, omdat oudere katten erg ingesteld zijn in hun manier van doen en het onwaarschijnlijk is dat ze gedragskenmerken veranderen die ze al hebben geleerd. Je Maine Coon laten zien dat je zijn gedrag niet leuk vindt door hem te negeren en hem in een andere kamer te plaatsen, is naar mijn mening juist.

Agressie is bij geen enkele kat een wenselijke eigenschap, maar het kan een groot probleem zijn bij een kat zo groot als een Maine Coon. Als je bang bent dat je een maine coon-kat krijgt en deze agressief wordt, raad ik aan dit hele artikel te lezen. Maar de laatste tijd zag ik mijn oudere kat worden gegrepen door de coon, begon haar te knippen, ze huilde luid. Maine Coons die worden gegeven aan covers gegeven gedragsproblemen, volgens de NCPPSP-studie, worden een tot twee jaar nadat ze zijn overgenomen ingeleverd.

Over het algemeen zijn deze katten kalm en zachtaardig, maar ze kunnen aanvallen als ze onder druk worden gezet, dus als je Maine Coon tekenen van stress of ongeluk vertoont, let dan op. Je moet nooit zomaar plotselinge agressie in een Maine Coon negeren, want hoe eerder je tussenbeide komt, hoe meer kans je hebt om de oorzaak te achterhalen en er een einde aan te maken. Als je overweegt een Maine Coon te kopen, raad ik je ten zeerste aan om er geen te kopen - koop er in plaats daarvan twee. Hoewel Maine Coon-katten over het algemeen niet bekend staan om hun agressieve neigingen, kan het voorkomen dat u merkt dat uw doorgaans liefdevolle en aanhankelijke Maine Coon-kat zich agressief gedraagt.

Dit wordt door mensen ten onrechte gezien als agressief gedrag, terwijl dit in feite gewoon de vrouwelijke Maine Coon is die haar nakomelingen beschermt.

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *