Waarom zou je een Maine Coon-kat nemen?

Vriendelijk, harig en intelligent zijn algemene kenmerken van veel kattenrassen, maar maine coon-katten zijn bijzonder vriendelijk, harig en intelligent. In feite zijn ze behoorlijk aanpasbaar en lijken ze goed met iedereen overweg te kunnen (inclusief kinderen, honden en andere katten). Maine Coons zijn prachtige katten met een hoog intelligentieniveau. Een Maine Coon-kat is twee keer zo groot als andere kattenrassen en is populair omdat hij buitengewoon vriendelijk en relaxed is.

Maine coon-katten zijn erg goed met en rond kinderen. Ze kunnen ook goed overweg met andere huisdieren, waaronder honden. Het is bekend dat deze zachtaardige reuzen houden van menselijk gezelschap en, verrassend genoeg, water. Maine Coons hebben de meest majestueuze uitstraling en je zou kunnen doen alsof je een mini-leeuw bezit.

Het zijn hun manen die hen zo'n vorstelijke uitstraling geven. Ik denk dat onze Harry eruitziet als een leeuw en vaak ook zo mee loopt. Maine Coons staan erom bekend geweldig te zijn met kinderen. Het zijn redelijk robuuste katten en kunnen er goed onder de voeten uit komen.

Maine coons zouden al vroeg gesocialiseerd moeten worden. Als u een Maine Coon-kitten mee naar huis neemt als familiehuisdier, zorg er dan voor dat de verschillende leden van het huishouden, kleine kinderen, het kitten dagelijks voorzichtig behandelen. Ze moeten indien mogelijk ook aan andere huisdieren worden voorgesteld. Deze vroege introducties zorgen ervoor dat uw kat niet verlegen en gereserveerd wordt.

Er zijn een paar fokkers die als hobby fokken en er zijn veel mensen die „ongelukken hebben gehad en maine coon-katten verkopen voor een veel lagere prijs. Hoewel hun grootte hun meest opvallende kwaliteit blijft, is het niet alleen de grootte van de Maine Coon waar kattenliefhebbers enthousiast over zijn. Maine coons hebben geen speciale trainingsbehoeften, ze houden hetzelfde activiteitenschema aan als de meeste katten, met lange uren slaap en speelse aanvallen van springen en rennen door het huis. Als je een Maine Coon wilt die erg groot wordt, gezond is en eruitziet als een echte Maine Coon, moet je gewoon de volledige prijs betalen.

De Maine Coon is karakteristiek volgzaam en vriendelijk voor iedereen in de buurt, inclusief katten en honden. Een volgroeide Maine Coon kan in gewicht variëren van 8 tot 18 pond en een hoogte bereiken van 8 tot 16 inch. Sommige eigenaren hebben de Maine coon beschreven als hondenachtig vanwege hun vermogen om getraind te worden, ze kunnen leren buiten aangelijnd te lopen of zelfs een rondje apporteren te spelen. Een gezonde Maine Coon zonder erfelijke genetische aandoeningen kan gemiddeld tussen de 10 en 13 jaar overleven.

Vóór 1861 geloofden mensen dat dit prachtige kattenras vermengd was met de Noorse boskat of wasberen. De rekeningen van dierenartsen kunnen heel snel duizenden dollars oplopen en als je eenmaal een Maine Coon bezit, zul je er kapot van zijn als je je geen behandeling kunt veroorloven die het onverwachts nodig kan hebben. Alsof hun bouw met grote botten nog niet genoeg was, zorgt de ruime vacht in de vacht van de Main coone ervoor dat deze majestueuze dieren er nog groter uitzien. Laat je niet voor de gek houden door hun imposante grootte, Maine coons zijn zachte, zachtaardige reuzen die graag tijd doorbrengen met hun mensen.

Veel mensen poetsen dagelijks de tanden van hun Maine Coon met een speciale tandenborstel en pasta voor katten. Als je jong genoeg bent getraind, biedt de Maine Coon weinig tot geen weerstand als je ze aangelijnd voor een wandeling.

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *