Waarom maine coon?

Maine Coons zijn prachtige katten met een hoog intelligentieniveau. Een Maine Coon-kat is twee keer zo groot als andere kattenrassen en is populair omdat hij buitengewoon vriendelijk en relaxed is. maine coon katten zijn erg goed met en rond kinderen. De Maine Coon is een groot gedomesticeerd kattenras.

Het is een van de oudste natuurlijke rassen in Noord-Amerika. Het ras is ontstaan in de VS. Staat Maine, waar het de officiële staatskat is. Het ras was populair in kattenshows aan het einde van de 19e eeuw, maar het bestaan ervan werd bedreigd toen langharige rassen uit het buitenland werden geïntroduceerd in het begin van de 20e eeuw.

. De Maine Coon is een grote en sociale kat, wat de reden zou kunnen zijn waarom hij de reputatie heeft de zachtaardige reus te worden genoemd. De Maine Coon staat vooral bekend om zijn grootte en dichte vacht, die de grote kat helpt te overleven in het barre klimaat van Maine, de staat waaruit ze afkomstig zijn. De Maine Coon wordt vaak aangehaald als hondenachtige kenmerken.

Vanwege de grote omvang van deze kat hebben professionals bepaalde gezondheidsproblemen opgemerkt die zich in het ras voordoen, waaronder hypertrofische cardiomyopathie bij katten en heupdysplasie. De Maine Coon is een van de grootste gedomesticeerde katten. Het heeft een onderscheidende fysieke uitstraling en waardevolle jachtvaardigheden. De voorouderlijke oorsprong van de Maine Coon is onbekend, sommigen speculeren dat ze afstammen van Noorse boskatten of Siberische boskatten, die mogelijk door kolonisten naar New England zijn gebracht.

De eerste vermelding van Maine coonkatten in een literair werk was in 1861, in Frances Simpson's The Book of the Cat (190). Pierce, die verschillende Maine Coons bezat, schreef een hoofdstuk over het ras. Eind 1860 vertelden boeren in Maine verhalen over hun katten en hielden ze de Maine State Champion coon kattenwedstrijd op de plaatselijke Skowhegan Fair. In 1895 werden een dozijn Maine Coons opgenomen in een show in Boston.

Op, de eerste Noord-Amerikaanse kattenshow werd georganiseerd in Madison Square Garden in New York City. Een vrouwelijke Maine Coon bruine tabby, genaamd Cosey, werd meegedaan aan de show. Fred Brown, Cosey won de zilveren kraag en medaille en werd uitgeroepen tot Best in Show. De zilveren halsband werd gekocht door de Cat Fanciers' Association (CFA) Foundation met behulp van een donatie van de National Capital Cat Show.

De halsband is gehuisvest in het CFA Central Office in de Jean Baker Rose Memorial Library. De Maine Coon is een grote en gezellige kat, vandaar zijn bijnaam, de zachtaardige reus. Het wordt gekenmerkt door een prominente kraag langs de borst, robuuste botstructuur, rechthoekige lichaamsvorm, een ongelijke tweelaagse vacht met langere beschermharen over een zijdezachte satijnen ondervacht en een lange, bossige staart. Met de heropleving van de interesse in het ras uit de jaren zeventig, werd opgemerkt dat Maine Coon-katten een verhoogde incidentie van polydactylisme vertoonden in vergelijking met andere rassen.

Vervolgens werd fokkers van showstandaardkatten geadviseerd om deze variatie als ongewenst te beschouwen en getroffen kittens als huisdieren aan te bieden. De eigenschap werd later afzonderlijk gecertificeerd door sommige organisaties, zoals The International Cat Association (TICA). Ondertussen wordt de eigenschap in steeds meer kattenfantasiewedstrijden niet langer gemarkeerd. De Maine Coon is een lang- of halfharige kat.

De vacht is zacht en zijdeachtig, hoewel de textuur kan variëren met de kleur van de vacht. De lengte is korter op het hoofd en de schouders en langer op de buik en flanken, waarbij sommige katten een leonine kraag om hun nek hebben. Minimale verzorging is vereist voor het ras in vergelijking met andere langharige rassen, omdat hun vacht meestal zelfonderhoudend is vanwege een ondervacht met een lichte dichtheid. De vacht is onderhevig aan seizoensvariatie, waarbij de vacht dikker is in de winter en dunner in de zomer.

Maine Coons kunnen alle kleuren hebben die andere katten hebben. Kleuren die wijzen op kruising, zoals chocolade, lavendel, de Siamese puntige patronen of de aangevinkte patronen, worden door sommige rasnormen niet geaccepteerd. Dit is niet universeel; het aangevinkte patroon wordt bijvoorbeeld geaccepteerd door TICA en CFA. Het meest voorkomende patroon dat bij het ras wordt gezien, is bruine tabby.

Alle oogkleuren worden geaccepteerd volgens rasnormen, met uitzondering van blauwe of oneven ogen, d.w.z. Heterochromia iridium, of twee ogen van verschillende kleuren, bij katten met andere vachtkleuren dan wit. Een maine coon kitten van 3 dagen oud Maine Coon kitten van 75 dagen oud Black Silver Tabby 7 maanden oude reu Maine Coon. Veel mensen hebben Maine Coon-katten hondachtig genoemd.

Een andere bijnaam die ze hebben is „honden van de kattenwereld”. Het kan zijn omdat ze vaak eigenschappen vertonen die mensen identificeren met honden. Behalve dat het een loyaal ras is dat erg aanhankelijk kan worden met hun baasjes en families, genieten ze ook van uw gezelschap. Een Maine Coon-kat zou graag dingen met je doen of naast je zijn voor gezelschap als je iets doet.

Hoewel het niet bepaald schootkatten zouden zijn (daar zijn ze misschien te groot voor), waren ze vaak gewoon in de buurt klaar voor een aaien of af en toe een knuffel. De Maine Coon is een enorme kat met een krachtig gespierd atletisch lichaam dat past bij hun indrukwekkende grootte. Ze hebben grote, puntige oren die wijd en lang worden gehouden en een intelligente uitdrukking. Maine Coons hebben veel verschillende vachtkleuren en patronen.

Ze kunnen een effen kleur hebben of een combinatie van twee of meer kleuren, schildpad, tabby, tabby en wit, en meer. De officiële staatskat van Maine is — je raadt het al — de Maine Coon. Deze kat met een grote maat, versierd met een mooie nekkraag, sierlijke broek, getufte voeten die op sneeuwschoenen lijken en een grote, bossige staart die hij om zich heen kan wikkelen als hij een dutje doet, is waarschijnlijk het oudste kattenras afkomstig uit Amerika. Maine coons zijn grote, aanhankelijke katten die graag spelen en rondhangen met hun mensen.

Dit kattenras staat meestal bekend om zijn enorme omvang tot 40 inch lang, maar eigenaren van Maine Coon kennen en prijzen deze katten omdat ze liefdevolle huisdieren zijn. De Maine Coon werd de voorlopige rasstatus geweigerd, een van de drie stappen die nodig zijn voor een ras dat nog niet door de CFA is erkend om drie keer deel te kunnen nemen aan kampioenschapscompetities door de CFA, wat leidde tot de oprichting van de Maine Coon Cat Club in 1973.Gezien zijn lengte is de Maine Coon een schone kat die over het algemeen goed met hun vacht omgaat, maar ze hebben nog steeds regelmatig verzorging nodig om hem in goede conditie te houden en uitval te verminderen. Als je een Maine Coon-katteneigenaar vraagt wat zijn Maine Coon-kat speciaal maakt, kunnen ze verschillende antwoorden geven die vergelijkbaar zijn met wat hier wordt genoemd. De komende decennia steeg de populariteit van de Maine Coon, met kampioenschapsoverwinningen en een stijging van de nationale ranglijst.

De meeste huiskatten hebben type A-bloed, maar raszuivere katten, zoals uw Maine Coon, hebben vaak een andere bloedgroep, meestal type B of zeer zelden, type AB. De naam 'Maine Coon' werd aangenomen naar de staat van oorsprong van het ras, Maine, en na de vroege overtuiging dat de kat in feite het resultaat was van kruising tussen gedomesticeerde rassen en wasberen. Veel Maine Coons hebben een fascinatie voor water, en sommigen speculeren dat dit persoonlijkheidskenmerk afkomstig is van hun voorouders, die een groot deel van hun leven aan boord van schepen waren. De eerste vermelding van een kat genaamd een Maine Coon vond plaats in 1861, in verwijzing naar een zwart-wit exemplaar genaamd Captain Jenks van de Horse Marines.

Maine Coons hebben een aantal erfelijke gezondheidsproblemen die zorgwekkend kunnen zijn, vooral als u niet voorzichtig bent met bij wie u koopt. Het maakt echter niet uit waar of hoe ze zijn ontstaan, Maine Coons blijven enorm lief en populair. Het was niet ongebruikelijk om Maine Coons te zien op de toen nieuwe en populaire evenementen genaamd kattenshows in Boston en New York. Onderzoekers hebben de genetische mutatie geïdentificeerd die de ontwikkeling van HCM in de Maine Coon veroorzaakt en hebben een genetische test ontwikkeld waarmee fokkers katten kunnen screenen voordat ze ze fokken.

De moderne Maine coon behoudt veel van de kenmerken van de vroegste vorm van het ras, van de tolerante jassen voor koud weer die hen hielpen de strenge winters in New England te overleven tot de hoge prooidrift die deze lieve huiskatten uitstekende mousers maakt. Veel mythen omringen de oorsprong van de Maine Coon, van de overtuiging dat hij het resultaat is van een kruising tussen een kat en een wasbeer die biologisch onmogelijk is tot het fantasievolle idee dat hij afstamt van Franse katten die Marie Antoinette naar Maine heeft gestuurd in afwachting van haar beoogde ontsnapping uit Frankrijk. .

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *